PRODUKUJEMY TYSIĄCE TON ŚWIEŻYCH PRODUKTÓW CEBULOWYCH.

PRODUKTY DOSTARCZAMY  DO KLIENTÓW W CAŁEJ EUROPIE.

 

 

WYSOKĄ JAKOŚĆ NASZYCH PRODUKTÓW POTWIERDZAJĄ CERTYFIKATY:

HACCAP , BRC FOOD, GLOBALG.A.P

ETAP WSTĘPNY

-selekcja nasion, wybór odmiany

-selekcja ziem uprawnych

-systematyczny nadzór nad uprawą

-zbiór i selekcja  plonów

-przechowywanie cebuli w łusce w halach w przystosowanych do tego magazynach

-specjalistyczny transport

ETAP PRODUKCYJNY

-obieranie cebuli

-selekcja obranej cebuli

-produkcja  wg. specyfikacji

-selekcja gotowych produktów

-schłodzenie produktów

-kontrola jakości gotowych produktów

ETAP LOGISTYCZNY

-przedwysyłkowa kontrola jakości produktów

-specjalistyczny transport produktów do Klienta

-obsługa po wdrożeniowa danych partii produkcyjnych u Klienta

CZY WIESZ ŻE...

Cebulę uprawia się od ponad 5 tysięcy lat i jej zalety były znane w czasie, gdy kształtowała się cywilizacja. W związku z tym cebula jest jedną z najstarszych znanych ludzkości roślin. Posiada cenne właściwości lecznicze i wartości kulinarne. Cebula swoją wyjątkowość zawdzięcza  niepowtarzalnym wysokim walorom smakowym i dietetycznym oraz właściwościom leczniczym. Cebula bogata jest w witaminy B6, B2, B1, PP, posiada odżywcze składniki mineralne, magnez, żelazo, sód, cynk, potas, fosfor, wapń.

Zawarta w cebuli kompozycja mikroelementów w połączeniu z pierwiastkami daje unikalne właściwości bakterio i grzybobójcze.  Jest źródłem flawonoidów, silnych antyutleniaczy, zmniejszających ryzyko zapadalności na choroby przewlekłe w tym choroby układu krążenia, choroby nowotworowe.

 

 

 

Nasze kilkunastoletnie doświadczenie w połączeniu z dużym wolumenem produkcyjnym oraz rzetelnością owocuje długofalową współpracą z wieloma Klientami z całej Europy.

 

 

 

Finalny produkt zanim trafi do Klienta przechodzi szereg procesów kontrolnych.

Wyroby ON-ZIN możemy podzielić obecnie na kilka grup produktowych i są to:

 

-cebula obrana w całości w dowolnym kalibrze i odmianie

-cebula przekrojona na pół wzdłuż dowolnej osi

-cebula przekrojona na 4 części wzdłuż osi podłużnej

-cebula pokrojona w kostkę o bardzo szerokim zakresie rozmiaru

-cebula starta na papkę o podanej gramaturze i konsystencji z zachowaniem proporcji zawartości płynów w produkcie

-sok z cebuli

-krążki cebulowe o odpowiedniej  szerokości, grubości  i średnicy pierścienia

-chipsy cebulowe

Serdecznie zapraszamy do nawiązania dialogu.